Bábovka s ananasem a kokosem

Od Mirky van Gils Slavíkové

Postup

Ananas scedíme a vymixujeme. Máslo s ½ cukru, žloutky, vanilku vyšleháme, nastrouhanou kůru a přidáme vymixovaný ananas. Bílky vyšleháme se solí a s druhou polovinou cukru do pevného sněhu. Obě hmoty lehce spojíme.

Mouku s kypřícím práškem prosejeme, přidáme kokos a lehce vmícháme. Hmotu dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut.

Poleva:

Bílek s limetkovou šťávou a polovinou cukru dáme šlehat, po chvíli přidáme druhou část cukru. Poleva je napěněná, avšak ne jako sníh. Polevu v cukrářském sáčku nastříkáme na bábovku a ozdobíme kandovanými třešněmi.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Související recepty

Zpět k receptům

Kde koupíte Pernerku

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce nebo ve speciálních akcích u těchto prodejců v České republice.

Koupit v e-shopu

Kontaktujte nás

Pokud máte dotazy ohledně našeho sortimentu, technologií nebo jakýchkoliv dalších témat, napište nám e-mail nebo nám zavolejte.

Poslat zprávu +420 485 177 129